Dagstur til Stauning Flymuseum & Stauning Whisky.

Lørdag d. 01.02.20. arrangeres der en dagstur til Stauning.

Vi besøger Flymuseet, hvor vi får en guidet rundvisning, hvorefter vi spiser en let frokost. Efter frokosten går turen videre til Stauning Whisky, hvor vi efter en rundvisning kan smage på 3 whiskyer.

OBS: turen er også for ledsagere.

Praktisk information

Dato start 01. februar 2020 kl. 09:30
Dato slut 01. februar 2020 kl. 19:00
Tilmeldingsfrist 28. januar 2020 kl. 14:00
Maksimalt køb pr. medlem 2
Antal tilmeldte 12 (33 pladser tilbage)
Adresse KCL i Skive/ Stauning
Kontaktperson Anette Mortensen
Telefon 61352283
E-mail amor@skivekommune.dk

Du skal logge på , før du kan bestille.

Yderligere information

Stauning flymuseum og Stauning Whisky.

Lørdag d. 01.02.2020.

Rundvisning på Stauning Flymuseum samt hos Stauning Whisky.

OBS: På denne tur er det muligt at have en ledsager med.

Plan for dagen: 

Vi kører fra KCL kl. 09.30.

Første stop er Stauning Flymuseum, hvor vi får en guidet rundvisning. OBS: hallerne, hvor flyene står, er ikke opvarmede, så husk varmt tøj.

Efter rundvisningen spiser vi en let frokost bestående af en sandwich. Dertil hører en sodavand/øl. (Spisningen er i et opvarmet lokale).

Omkring kl. 14 kører vi videre til Stauning Whisky, hvor vi får en guidet rundvisning. Der er inkluderet smagning af 3 forskellige whiskyer.

Der er efter sigende et lille sortiment af whisky i deres butik, så der er mulighed for at købe lidt med hjem.

Vi er hjemme i Skive omkring kl. 19.00

 

Pris for medlem: 200,- kr.

Pris for ledsager: 400,- kr.

 

Lidt om stederne:

Om museet

Danmarks Flymuseum er en erhvervsdrivende fond stiftet 19. april 1975. Initiativet opstod i en personkreds med interesse for veteranfly. Frem til 2007 har museet været drevet og kendt under navnet Dansk Veteranflysamling. Museet ligger på Stauning Lufthavn ved Ringkøbing Fjord og råder i dag over bygninger på i alt 7600 m².

Den bærende tanke med Danmarks Flymuseum er at drive et museum med vægten lagt på dansk flyhistorie og flyproduktion både civilt og militært. Samtidigt er det et arbejdende eller rettere et ”flyvende” museum, idet mange fly i samlingen i videst muligt omfang holdes flyvedygtige og vises i luften ved forskellige lejligheder over hele landet. Derved ses flyene af væsentlige flere end de besøgende, som gæster museet i løbet af sæsonen. Det at tilvejebringe, restaurere og bevare historiske fly og effekter samt at fremvise disse og formidle viden og historie er en væsentlig del af museets virke. Arbejdet udføres af ulønnet frivillig arbejdskraft. 16 fly er restaureret til flyvedygtig stand.

Danmarks Flymuseum har skabt et museum af høj standard, som har såvel national som international interesse. Der er opbygget et flymuseum med ca. 60 fly i udstillingen. Bl.a. svævefly, veteranfly, jagerfly og helikoptere.

Rundt i museet er placeret temaudstillinger, nogle af permanent karakter bl.a. en udstilling om nedstyrtede allierede fly omkring Ringkøbing fjord under krigen - andre mere anledningspræget som f.eks. 100 året for den første flyvning af brødrene Wright. Udover fly rummer samlingen et stort antal effekter af flyvehistorisk interesse, godt 1000 flymodeller, adskillige flymotorer, propeller mv.

Specialmuseum for danskbyggede fly.

Danmarks Flymuseum kan fremvise en komplet samling af de danskbyggede KZ fly - fabrikeret af Skandinavisk Aero Industri v/ V. Kramme og K. G. Zeuthen, i årene 1937 - 1954.

Billede.jpg

Museet råder over samtlige 11 fremstillede KZ typer. Disse flytyper er udtryk for dansk teknisk kunnen - et stykke teknisk kultur - præsteret på et tidspunkt, hvor tekniske frembringelser var en meget vanskeligere sag end i dag. Gennem disse unikke KZ-typer samt andre danskbyggede fly formidler Danmarks Flymuseum et vidnesbyrd om, at Danmark med hensyn til flykonstruktion og produktion, har været med i en pionérgerning. Der er tale om en bemærkelsesværdig dansk industrihistorie.

Danmarks Flymuseum kan derfor med rette kaldes en kulturel institution inden for området teknik.

 

Stauning whisky:

“Det er let at lave whisky. Men det er svært at få det til at smage godt”

Sådan lød det i et radioprogram, som Martin sad og lyttede til i sin bil en forårsdag i 2005, da han var på vej til Langeland, hvor han skulle nyde et par hyggelige dage med familien. Radioprogrammet satte tankerne i gang hos Martin: ”Hvorfor er der ikke nogen, der laver dansk single malt whisky?” Fremme på Langeland vendte Martin sine tanker med sin bror, Lasse, og allerede samme aften begyndte de at ringe rundt til venner og bekendte for at høre, om de ville være interesserede i at starte en hobbyproduktion af single malt whisky op. Og det var ikke svært at engagere venner og bekendte. Så få uger senere dukkede 13 personer op til et møde, hvor ni af os blev enige om at give projektet en chance. Ud over Martin og Lasse var Simon, Rasmus, Alex, Henning, Hans, Jesper og Mogens også klar på at få en ny hobby. Grundlaget for Stauning Whisky var lagt.

Stauning whisky.png

 

BESØG STAUNING WHISKY PÅ EN GUIDET RUNDVISNING

Unik oplevelse for alle sanser. Oplev lyden, duftene og atmosfæren i et whiskydestilleri, hvor du kan komme helt tæt på alle dele af produktionen. Hør historien om det danske whiskyeventyr på en guidet tur, hvor du også kan smage på whiskyen.